Ik heb ze weer gezien

Die jonge gevoelige mensen die steeds alle energie van anderen in zich opzuigen en niet begrijpen wat dat in hun lijf en systeem doet. Daar helemaal gefrustreerd, verward, moe of zelfs ziek van worden.

Mensen die waren meegenomen naar een ander trillingsniveau. Van daaruit leek alles opgelost te zijn. Maar een paar dagen later voelden ze nog steeds de pijn, de verwarring, ontreddering en meer.

Mensen die in een familieopstelling inzicht hadden gekregen. Over wat er in het systeem van het gezin van herkomst of bij voorouders was ontstaan. Waar zij mede de gevolgen van dragen. Waardevolle inzichten, maar ze voelden zich verder nog steeds niet lekker.

Ik wil met deze post niets afdoen aan de kwaliteiten en intenties van anderen.
Want iedereen wil met de allerbeste bedoelingen anderen helpen om te helen. En het is helder dat iedereen dat op zijn/haar manier doet en ook niet anders kan.

Mij vallen 2 dingen op:

* er wordt soms (te) weinig uitleg gegeven over hoe onze energiesystemen werken. En hoe je op een gezonde manier beter voor je zelf en je energieveld kunt zorgen.

* ik hoor en zie dat de diepe pijn, het trauma, er nog zit, bij mensen die zich bij mij melden of die ik ontmoet. Dat komt vooral omdat ik veel en diep kan waarnemen.

Ik geef je graag uitleg en vooral tips om je energieveld schoon te houden. Het is niet moeilijk, maar vraagt wel aandacht en bewustzijn. Simpele dagelijkse oefeningen kunnen al heel veel betekenen voor een schoon systeem.

Ten aanzien van pijn en trauma: in mijn beleving is er maar één weg om diepe pijn, trauma te helen. Dat is precies wat ik zelf ook lange tijd heb gedaan.
Die enige weg is: zelf door de pijn heen!!! De pijn die gezien wil worden, erkend wil worden als een deel van jou. De pijn die door en in jou gevoeld wil en moet worden. De pijn die bedankt en terug gegeven mag worden, onder erkenning van de functie van die pijn in jouw leven.

En dat is makkelijker als er iemand naast je aanwezig is, volledig in zijn/haar eigen veld. Volledig aanwezig vanuit eigen ervaring, vanuit verbinding met het hogere (hoe je dat ook noemt), in verbinding met jou en jouw pijn.

En dat diegene dan aanwezig blijft bij het doorvoelen van de pijn…. Zonder te troosten….. er zijn.
Af en toe een richtinggevende vraag stelt, zodat je duidelijkheid krijgt over wat je beleeft. Wegwijzers om te ontdekken wat er zit, wat is overgenomen, gedragen, etc voor aan ander. Dan kun je werkelijk en steeds dieper helen.

Leave a Reply