Uit balans: liefde in nieuwe tijden

Ik was 15 jaar alleen en niet op zoek naar iemand. Ik had genoeg relaties gehad en daar al veel lessen in en uit geleerd. En toen was het 2021 en … bleek een goede vriend wel meer te zijn dan dat!

We hebben nu sinds anderhalf jaar een relatie.

Voor mij een wonder: een relatie met een man die onvoorwaardelijk liefheeft. Omdat hij liefde is in heel zijn wezen. 

Omdat mijn wezen ook liefde is, draagt de relatie ook heel veel liefde in zich. Daarmee biedt ze mij heel veel ruimte om mezelf te zijn en op steeds diepere lagen te worden. Want alles van mij mag er zijn. Zonder be- of veroordeeld te worden. En er is veel van mij ;).

Ik had nooit kunnen denken dat zo’n liefde echt bestaat. Maar het is waar!

Mijn lief ontwikkelt zich naast mij op zijn eigen manier én in een snel tempo. Zo mooi om mee te maken! En samen groeien we naar meer heelheid, wat ook echt bijzonder is. 

Door deze gedragen liefde kunnen we allebei helemaal onszelf zijn en groeien naar een Zelf dat de beste versie daarvan is. Patronen en overlevingsstrategieën komen bloot te liggen. Omdat wij ons allebei zo bewust zijn van onze eigen verantwoordelijkheid daarin, projecteren we veel minder. Daardoor kunnen we onze eigen pijn aankijken en helen. Daarbij steunen we elkaar door aanwezig te zijn en soms met een vraag of het delen van een inzicht. 

Dat levert zoveel op!

Tegelijkertijd zijn er veel momenten waarop onze relatie in de buitenwereld tot heftige reacties leidt die ons uit balans brengen. Of de stappen die wij zetten leiden tot confrontatie met nieuwe delen van ons zelf of met angst.

Dingen die bijvoorbeeld opkomen zijn:

Relatie bouwen, mag dat op onze manier?

Samenwonen, mag dat wanneer dat voor ons kloppend voelt?

Een huis kopen, mag dat wanneer dat voor ons tijd is?

Steeds weer worden we teruggeworpen op wat voor ons waar is, uitgedaagd om te kiezen voor onszelf, in die zin dat we mogen of eigenlijk moeten kiezen wat voor ons klopt. Dat is niet egocentrisch, dat is het volgen van je hart.  In alle omstandigheden. 

Deze ervaringen brengen ook onbalans met zich mee. Steeds weer de uitnodiging tot het vinden dan wel creëren van een nieuwe balans met mijn Zelf. Een nieuwe balans in ons Zelf maar ook met elkaar. En eigenlijk gaat dat allemaal redelijk makkelijk. Omdat we de ruimte nemen om telkens stil te staan en te voelen wat er nodig is. Doorvoelen van wat er is. En dan weer verder in een nieuwe balans. 

Ben jij ook wel eens uit balans door gebeurtenissen in je leven? Dingen die van buitenaf op je af komen? Of zijn er oude thema’s geraakt in deze energetisch uitdagende tijd?

Ik ben er voor je om even mee te lopen, mee te kijken. En vooral om je een energieveld te bieden waarin jij kunt voelen wat er nodig is om weer in balans met je Zelf te komen. 

Een afspraak is snel gemaakt!

Leave a Reply